Sam Choi
CHIANG MAI, THAILAND
Profile
Korean born, internationally raised, I am an educator who has fallen in love with coffee and the coffee industry. My passion for the coffee industry started while working with farmers in Northern Thailand. My curiosity and zeal lead me down the whole coffee chain allowing me the opportunity to work in every area of the coffee industry from post-harvest management to cafe barista/manager. I also work in the green coffee trading business and regularly visit coffee origins in different parts of the world. But most importantly, I have combined my two passions of education and coffee and enjoy being an instructor. I hope to see education change and develop the coffee industry from seed to cup.
Employment history
- Educator (2006 – 2012)
- Teacher, Principal, Administrator, Educational Consultant
- Coffee Professional (2010 – Present)
- Green Coffee Trader, Barista, Cafe Manager, Roastmaster, Cafe & Roastery Owner
- Coffee Trainer & Consultant (2015 – Present)
Education
- Bachelors Computer Science, Taylor University, USA
- Masters of Education, Liberty University, USA
- Mandarin Language, Yunnan Univeristy, China
Courses
- Green Coffee Professional, Specialty Coffee Association
- Sensory Professional, Specialty Coffee Association
- Roasting Professional, Specialty Coffee Association
- Brewing Professional, Specialty Coffee Association
- Barista Skills Professional, Specialty Coffee Association
- Q Arabica Grader, Coffee Quality Institute
- Q Robusta Grader, Coffee Quality Institute
- Advanced Arabica Post-Harvest Management, O.N.A.
- Advanced Robusta Post-Harvest Management, O.N.A.
Instructor
- SCA Intro to Coffee AST
- SCA Green Coffee AST
- SCA Sensory AST
- SCA Roasting ASTSCA Brewing AST
- SCA Barista Skills AST
- UCEI Instructor
Competition
- WCE Barista Judge
- WCE Latte Art Judge
- Super Barista Championship Judge
- Barista Competition Coach
- Roasting Competition Coach
- Latte Art Competition Coach
Consultation
- Post-Harvest Management
- Green Coffee Sourcing & Origin Visits
- Roastery Setup & Roast Profile Development
- Cafe Setup & Operations
NATIONALITY
- South Korean
Social Profiles
- Facebook:https://www.facebook.com/sam.s.choi
- Website: https://www.samchoi.coffee/
Skills
- Post-Harvest
- Management
- Roasting Sensory & Cup Tasting
- Barista Skills
- Brewing & Extraction
Details
- Chiang Mai, Thailand
- Phone number:
- (TH) +66 930389695
- (VN) +84 1222771811
- Email: sam@samchoi.coffee
Đừng bỏ lỡ!
Like Page Visty.vn - Cà phê Specialty để cập nhật thường xuyên những ưu đãi siêu hời, cà phê specialty đầy hương vị và đồ chơi pha chế siêu hay nha!
Bài viết khác
THỬ PHA CÔNG THỨC POUR OVER V60 NỔI TÔNG HOA QUẢ – Từ Elika Liftee
THỬ PHA CÔNG THỨC POUR OVER V60 NỔI TÔNG HOA QUẢ Từ Elika Liftee – [xem thêm]
Th3
Cách Pha Pour Over Của James Hoffmann
James Hoffmann là ai? James Hoffmann là nhà vô địch Barista thế giới năm 2007. [xem thêm]
Th11
Cà phê Cold Brew là gì ? Tất tần tật về cà phê Cold Brew
Và đó là gần như tất cả những thông tin mà bạn cần khi tìm [xem thêm]
Th6
Tìm hiểu về vị chua trong cà phê
Cà phê có vị chua là sao nhỉ? Có phải là cà phê chưa chín [xem thêm]
Th4
Vị ngọt của cà phê ở đâu?
[xem thêm]
Th4
Bí quyết pha French Press siêu trong với Visty.vn
Trong trẻo như pha cà phê với phễu V60 và nhanh tiện tuyệt vời với [xem thêm]
Th12
Màu sắc không đồng đều của hạt cà phê sơ chế khô (Natural) và Yếm Khí (Anaerobic) ảnh hưởng ra sao đến hương vị?
Màu sắc không đồng đều của hạt cà phê sơ chế khô (Natural) và Yếm [xem thêm]
1 Comment
Th10
Pha cà phê tại nhà cùng ấm Moka Pot – Kỳ 2: Americano, Latte, Frappe và Affogato
MÓN SỐ 1 – ame mát dạ CÁCH PHA CỤ THỂ Món này thì ngoài [xem thêm]
Th9